Shake n' bake - fredagsspecial



Om man vill slänga ihop
en riktigt bra fredag är det inte så svårt.
Vår fredag i Kårsavagge har ju tydligen inte imponerat på så många.
Men den här gången blev det andra bullar.
Vi kan bara vi vill.

Det här är vårt recept:

Först och främst behövs det en hedersgäst för att höja stämningen lite extra.
Snusens Maja från Hudvik är perfekt.
Sedan behövs en massa ved. Allt som knakar och brakar är torrt nog.
Och hysteriska mängder varma kläder.
Tre lager ylle och en tjock dunväst sitter fint.

Sedan täljs en pinne och en korv träs på den.
Pinnbrödsdegen behöver antagligen värmas i handen innan den kan kringlas runt korven.
Ska man visa hedersgästen riktigt uteliv så ska man.
Om det så är minusgrader.

Till efterrätt serveras grillad banan.
Snitta bananen och tryck i valfritt många chokladbitar.
Förslagsvis så många det bara går.
Resten stoppas i munnen.
För att höja fredagskänslan ytterligare kan man ta en snus.
Gärna en liten rackare ur Majas dosa.
När det börjar snurra hejdlöst är det dock dags att spotta ut.
Har jag hört.
Lagom tills man kan sitta upp utan att behöva hålla i sig borde bananen vara klar.
Lite beroende på hur inbiten snusare man är förstås.
Skalet ska i alla fall vara brunt och chokladen smält.

Helst ska man sedan ha tag i en fullmåne som kan kasta långa skuggor efter den glada lilla skaran som sitter där kring lägerelden på kalfjället.
Och så förstås stjärnor som bara blir fler och fler.
När man sedan inte orkar härja runt bland videsnåren och skaffa mer ved eller grilla mer pinnbröd med smälta chokladbitar i är det dags att krypa ner i sovsäckarna.

Svårare än så är det inte.





Kommentarer
Postat av: Annika

hahahaha, maja såg LIE frusen ut :)

2009-10-05 @ 21:56:48
Postat av: Anonym

LITE menade ja

2009-10-05 @ 21:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0