Dagens ros...

Idag stod jag och tömde reklam ur en lortig buntlåda. Precis som jag gnuggade av mig leran och skulle ge mig av vevade en man ner rutan i en bil som stått och lurpassat bredvid.

Han vinkade dit mig och jag undrade vart jag skulle få äran att beskriva vägen, that's what brevbärare are for. Och såg han inte lite skum ut till och med?! Fast han körde förstås en färdtjänstbuss.... Hmm...

Han pekade på min cykel och sa nåt om Kalmar?! 
- Eh, nä den är från Monark, sa jag samtidigt som jag undrade om det finns nåt ställe som heter så? Han bröt ganska mycket så det tog ett tag innan jag förstod, men han undrade om mina händer var kalla eftersom han sett mig stå och gnugga dom. Jag förklarade att jag bara var lerig och faktiskt rätt svettig efter alla trapphus.

Han tyckte ändå att det såg kallt ut och undrade om jag ville ha hans vantar. Här, ta dom.

Det var alltså ingen konstig typ utan det var helt enkelt bara en vänlig själ med ett par vantar till övers  :)

Så dagens låt blev: Jag tror på människaaaaaan....

Kärlek är som en aladin-ask

Den kärlekskranke: Jag vill också ha någon...

Den vise: Ja, men du har inte gått igenom tillräckligt många idioter än bara.

Den kärlekskranke: Men måste man verkligen det...?

Den vise: Ja det är så det funkar. Du har ju egentligen inte haft nån riktig idiot än. *Censur* är ju typ den värste och han räckte ju faktiskt inte särskilt långt på skandal-skalan. Dessutom har du ju redan haft en seriös bra kille. Det är som med en aladinask. Du har redan huggt den vita chokladbiten på det här lagret och nu måste du tugga i dig lite romrussin och körsbärslikör innan du får börja på nästa. Man får faktiskt inte tjuva från andra lagret!

Den kärlekskranke: Va får man inte? Men...

Den vise: Ja men det finns ju många goda också i väntan på nästa lager. Som höstnougaten är ju fin, du vet dom där små löven...


Kylskåpspoesi

Våra djupa vänner har skapat tjusig romantisk poesi...

enjoy.


festa idiot

pussar ful gris

ska vi förstå löjlig flicka

het njuter skön söt kyss

vingla naken dröm är favorit

så krämig mjuk fluffig passion

han har inte enorm smör häck

gott mättande vinter enda galen vän

tropisk fylla till himmelen gör mig glömsk

modern korkad känsla av hög man

utmärkt banan kostar kärlek

utan sex tänkar jag strula

du är som tre jordgubbar

ung har kul energi av eld

vad trevlig helg typ

alltid vanlig gröt



Var får dom allt ifrån?!


Jag är med i matchen

Det hade kunnat vara så att jag bara hade ögon för müslipaketet i min famn där jag stod på ica, men se för en gångs skull var jag med i matchen och snappade upp lite kändisskvaller från aftonbladets förstasida:

Heath Ledger är död.

Det är förstås väldigt sorgligt men jag vill bara säga en sak Sofia: För en gångs skull vet jag vem vi snackar om! Jag vet både vad han heter och hur han ser ut och jag kan två filmer han varit med i!

Tio orsaker att hata dig och Heartbreak/broke/back mountain!

Väl..?!

Kompis det går bra nu

Mobilen pep alldeles för tidigt.

Det var min jävl... jag menar rara arbetsledare som ville att jag skulle komma och jobba.
Javisst, svarade jag, satte mig upp i sängen och gick igenom den vanliga morgonritualen.

Lite ont i halsen kanske?
Magen då?
Sniff sniff men visst är jag väl jättesnorig ändå? 
Nähä, det var alltså bara att ge sig av när posten behöver sin favorit-extra-anställda hjälte.

På väg till jobbet i snöblandat regn som piskade mig i ansiktet och smög sig in innanför halsduken, kom jag på en ny strategi: halka och bryta lårbenet! Då måste man ju absolut  tillbaka till sin varma säng. Men nej, mitt sunda förnuft tog övertaget och plikten kallade.

Och chefen kallade. Så jag klev in på hans kontor...

- Grattis till körkortet, vill du ha en fast anställning?
- Eh... Ja tack.


Och så plötsligt skingrades molnen och solen sken på små tussiga snöflingor som glittrade i solskenet. Det är meningen att jag inte ska vara en liten spillevink-vikarie på postcykel längre utan få vara med de stora grabbarna och köra de stora postbilarna. 

Jag gav mig ut på min runda och det gjorde ingenting att min mp3 är borta för jag sjöng högt för mig själv, och alla stackare som råkade passera. Dagens låt:

Det går bra nu, kompis det går bra nu

Man vet att man går upp för tidigt när...

....man tittar ut och ser inte en levande själ, inte ett fönster tänt eller en bil igång.

....man äter frukost innan tidningsbudet kommit.

....man sväljer flourtabletten hel och låter p-pillret långsamt smälta i munnen, tills det smakar konstig, men då är man i alla fall glad över att ha haft ihjäl några tandtroll.

....man har ett jobb som börjar på brev- och slutar på -bärare.


....man, för att över huvud taget ha en chans att överleva nästa dag, går och lägger sig lika tidigt som man gjorde på mellanstadiet, det vill säga de kvällar man fick vara uppe sent och titta på Rederiet eller Tre kronor.

Vuxenpoängen ja...

Det börjde så bra.

Kortis-Fia kom med en stycke pojkvän och en snygg vinflaska. Vuxenpoäng. Vi beundrade flaskan och gillade den trots att den bara var 8,5%. Vuxenpoäng. Sedan kom Lisa-Fisa bara 10min sen (pluspoäng!) med en pojkvän och en aladin-ask. Vuxenpoäng. Karlarna gjorde grovgörat och stekte köttfärsen medan kvinnofolket skvallrade i soffan. Vuxenpoäng

Parmiddagen kunde börja och ännu mer vuxenpoäng håvas in.

Lagom till efterrätten diskuterade vi viktiga ställningstaganden och våra erfarenheter från avancerad chokladtubs-fysik.

- Men tryck bara! Ohoj-tuber är gjorde för att inte kunna spricka!!
- Vadå?! Mulan är visst bra! Det är Djungelboken som är dålig! Här hävdade Lisa-Fisa att hon hade rätt eftersom hon kan allt om både mode och feministeri.
- Den är för kall bara, håll den över ljuset! Halvbra idé men ingen marrängsviss utan chokladsås...
- Neeeej Skönheten och Odjureeeet! Och Poccahontas är också bra fast hon har lite skeva ögon...



Man skulle väl kunna säga att det blev plus minus noll med vuxenpoängen...


"Sparris och bollar"

...och så står alla med armarna upp i luften och precis som jag hajat vad som gäller och flaxar upp mina också, ja då är det helt plötsligt bara jag som gör det för alla andra har redan tagit ner sina. Så jobbar vi lite sådär i otakt ett tag, alla inbitna hurtiga friskis-fantaster och så jag på mitt hörn.

Sedan är det dags för ännu klurigare saker. Jag försöker verkligen hålla tungan rätt i mun och hänga med,  steg hit och dit och armar och ben åt olika håll. Precis som jag fått in knixen så hoppar jag lik förbannat in i grannen, för jaha, eh när hände det här då? Men då har dom i alla fall redan bytt övning.

Så ligger man där på golvet och äntligen något man kan: armhävningar. Trots att det är rätt halt för knäna med löpartights mot gympagolv och man ibland känner sig som en aborre på land.

Och så ner på mage för att göra rygglyft. Det är ungefär då jag upptäcker att jag är så koncentrerad att tungen hänger halvt ut ur munnen och försöker styra mig rätt, höger vänster höger vänster....

Men tunga mot dammigt golv är inte bra så in med den och fortsätt  med nåt nytt halvt stående på sidan... kniiiiip.

Så efter ytterligare lite hopp och studs är timmen slut.
Lite besviken över att ingen mjölksyra sprutat ur öronen förstår jag hur det är:

Jag är en Lill-Erik.

När hela klassen kryper ihop som bollar sträcker han på sig som en lycklig sparris, och sedan tvärtom. Det här med att studsa runt i grupp i takt är helt enkelt inte riktigt min grej, utan jag ska nog hålla mig till en stig i skogen. Men inte är jag ledsen för det inte! Med lite tur kanske jag också hittar en snäll elefant som heter Bruno att rida på därute i vildmarken - precis som Lill-Erik ! :)


sparris

Vuxenpoäng

Idag har jag samlat vuxenpoäng som aldrig förr!!

Jag var ute och åkte bil alldeles själv!

Min jumbojet till bil och jag smög oss upp på påfarten till motorvägen och kikade på alla bilar som schvischade förbi i ljudets hastighet med stora regnstänkmoln bakom sig.
- Fy fan!! skrek jag högt i bilen, halvt förskräckt och halvt överlycklig. Bilen och jag var minst lika modiga vi, så vi kastade oss ut i vansinnet med pulsen på topp. Den som ger sig in i leken får leken tåla, och det gick faktiskt ritkigt bra :)

Väl framme på coop, och efter en halvlång promenad från parkeringsrutan läääängst bort, kikade jag på skruvar och pluggar till vår lilla lägenhet. Och så var det ju himla bra kilopris på apelsiner, och oj extrapris på toapapper! Hmmm.... ska jag handla nåt till parmiddagen på lördag redan nu?

Efter att ha lassat in allt i kombin efter den storhandlingen styrde jag kosan till min bästis Lisa-Fisa. Vi åt lunch och snackade om massa mogna grejer, som hennes nya lägenhet som hon ska renovera och sedan leva samboliv i med sin kille. Badkar eller inte badkar, det är frågan.

Och nu minsann ska jag köra iväg till friskis i svettis och studsa runt med tanterna.

Det är inte klokt, men en dag kommer säkert även jag bli sådär nästan alldeles jättevuxen!
eller lagom i alla fall :)

KÖRKORT!!!!

Idag har jag tagit körkort och därmed uppnått ett av mina mål i livet: Att ta körkort innan Ellen Bällen, född -89, gör det :)



cheer up lillasyster, du är ju söt i alla fall ;)

Jag kan inte sova....

... varje natt bara vrider och vänder jag mig medan min sambo ligger där borta i sitt hörn och sover som en riktig prinsessa. Pratar i sömnen gör hon också.

"Mmm, mmm, mysigt"

"Va, härligt"


Så gosar hon in sig lite extra i sitt hav av kuddar och täcken och drömmer vidare medan jag vrider mig för hundrasjuttifjärde gången.

Men idag minsann har jag varit på bilbioteket och lånat en bok om sömnproblem. När jag låg och läste den i eftermiddags somnade jag efter en kvart. Om det beror på att jag inte sovit de senaste nätterna eller att den är väldigt snabbverkade vet jag inte än, men det återstår att se. Nu så ska jag i alla fall dricka kvällsörtte och äta extra B-vitaminer och ha fötterna utanför täcket så dom blir kalla och vet att det är dags att sova och  "möblera fiktiva rum"

God natt som fan, nu ska här sovas! 

Vidrigt och totalt meningslöst

När jag gick jägarskolan fick vi lära oss om hur man tar hand om pälsen på djuren som man ändå ska äta upp köttet på, och då fick vi se en film om hur man flår djur.

Så det klart att jag kunde se en liten filmsnutt på youtube där dom flår något stackars djur för pälsar. Men FY FAN!! Djuret levde och flämtade runt utan päls alldeles blodig. Aldrig har nåt på film fått mig att spy förut! Tänk er ett vandrande köttstycke med blinkande små förundrade ögon!!!!

Om ni vill skjuta en älg som får dö snabbt och sen äta kött utan antibiotika och konstiga gödningsmedel så gör det men låt för sjutton bli att bära päls! Det där var bara vidrigt och totalt meningslöst!!

Jag ska ta några extra av mina vegetarin-vitamin-tabletter nu bara för att sympatiserra lite.



Bläää

Allt blir så himla mycket roligare....

...när man flyttat hemifrån :)

Diska är underbart, för att inte tala om hur skoj det är att skutta fram och tillbaka till tvättstugan och lassa in o tvättmaskin o tumlare.Eller kila ner med soporna.  Ja, till och med när första hyran skulle betalas hoppade och skuttade jag.

Det kanske dock är något som kommer gå över. Men se nu finns det lite mer att diska igen!!

Lyckliga mig :)

Blodförgiftning då?

Ibland när man går upp klockan fem och man vet att man har en 10-timmars arbetsdag framför sig så kan det ta emot lite...

- Vi kan ju ha blivit magsjuka! Det funkar ju på båda två, vi säger att vi åt gamla rester från nyår, räkor och sånt, det är ju vattentätt!
- Ja, eller ont i halsen, vi kan ju ha smittat varann så tätt som vi bor.
- Ja, jag har nog lite ont i halsen, mmm, när jag känner efter så gör det faktiskt lite ont på riktigt!!
Micha kikar på sitt finger med ett sår på
- Eller blodförgiftning då...?
.

RSS 2.0