Tentavecka

När det är tenta på G är det lätt att man får lite panik och spårar ur. Det ballar ur som vissa i klassen skulle säga. Men för att hålla oss på rätt spår har jag och Snusen en liten ramsa som vi repeterar med jämna mellanrum. En frågar och den andra svarar som i en riktigt hurtig en-manna-cheer-leader-kör.

Snus? - JAA!
Cigaretter? - NEEJ!
Godis? - JAA!
Knark? - NEEJ!
Ipren? - JAA!
Valium? - NJAAAaaaa... om man kommer över lite tycker jag att man får dela med sig!

Landet runt #4 - KIRUNA

Ja förvirringen efter att ha varit nere i civilisationen var total. Speciellt efter att ha varit på IKEA och alltså sett mer än tio pers på en dag - samtidigt!

Så efter detta var det faktiskt lite skönt att komma tillbaka till vildmarken uppe i norr. Folktomt och kallt. Men man hänger liksom med i vad som händer i alla fall. På gott och ont.

På föreläsningen satt vår lärare och pratade om samers heliga platser i och utanför kåtor.
- Som naturguider kommer ni ju att röra er i flera kåta-miljöer.
Hela klassen brast ut i ett hysteriskt gapskratt. Lite lagom frigörande sådär. Kanske en och annan som släppte ut en rejäl portion ångest eller för vissa bara ren frustration.

Här uppe i mörka folktomma Kiruna bryr man sig nämligen inte särskilt mycket om Stjärnor på is och såna världsliga ting. Här är det värme och närhet som gäller. För vissa i alla möjliga olika former och konstillationer. 

Här uppe är det underhållning på riktigt kan jag lova.

Landet runt #3 - BROMMA

Hem en sväng till käre mor och plast-far. Där händer det alltid grejer. Eller nja...

TV:n var ju i alla fall spännande för någon som numera lever utan. Helt nytänkande program med kändisar som svänger loss på isen med proffs som lär dom allt dom kan. Så en jury och lite telefonomrästning på det. Vänta.... Var nästan som om jag sett något liknande förut?

Den här finanskrisen verkar i alla fall vara något. Det är tydligen rätt stort. I alla fall i byggbranschen. Där sparkas folk till höger och vänster. Flera hundra har fått gå på mammas jobb. Tack och hej bara. Oljebranschen verkar det däremot gå bra för. Mammas man var på konferens i utlandet och kom hem med en sprillans karate-dräkt från adidas. Efter några dagars lattjande hade alla karlar tagit statoil-orange bälte i karate. Underligt hur man prioriterar. Eller så har de bara olika sätt att tackla problemen.

Det är alltid lika fascinerande att hälsa på i vuxenvärlden.

Landet runt #2 - SKÖVDE

En aning småbakis styrde jag kosan vidare mot Skövde. Sist jag var där för många år sedan var vi på OL-skytteläger och spanade på grabbar i uniform. Nu har jag en alldeles egen grabb i uniform där.

Patrick ska nämligen bli specialistofficer. Det är en väldigt bra utbildning. Kungen betalar allt. Lägenhet med stora skinnsoffor, mat och hemresor. Till och med när toapappret är slut kryssar man i en liten ruta nere på anslagstavlan i porten och så kommer kungens nissar uppspringande med nya rullar. Bara sådär.

Det kungen däremot inte tänkte på är att grabbar i uniform får hugg. Och då passar det sisådär med en 90-säng med plankbotten. Fast mig kvittar det förstås. Är man kär så är man.


mmm... uniform :)

Landet runt #1 - KALMAR

Vi hade en i stort sett ledig vecka så jag passade på att ge mig av söderut. Första stopp var Kalmar och det var så härligt att se mina bästaste bästisar igen efter flera månader att det gjorde ont,

Bokstavligen.

Först av alla kastade jag mig ivrigt ut ur bussen och rakt i famnen på Majchen och Thäräsisen, som jag i bara farten råkade skalla. Och i all iver att få ur min väska ur bagageluckan slog jag i huvudet där också. Men snart skulle det vara ett mine blott.

För senare låg vi alla på Thereses stora prinsessbädd med varsin påse från Tokige Ture. Bättre sorterad godisaffär finns inte - sorterat efter färg! Huvud-ontet hade gått över till godis-magknip och allt var som det skulle igen. Vi tre i samma hus. Minimala lyor och maximala mängder vin.  Micha hade till och med lyckats med bragden att hyra ut vårt gamla lilla kryp-in  möblerat men ändå fått med sig alla möbler till Kalmar. Hon bor nu i en exakt kopia av vår kära lilla lya i Edsberg. Allt var precis som det skulle alltså.

Som om det inte gått en dag sedan vi sist sågs. Det är kärlek det.


Romantik på bokstavskex-vis





Affärskvinnan i mig

Jag var och kollade på sovsäcksöverdrag i denna minimala stad. Det endaste enda som fanns visade sig, efter ett evinnerligt letande efter pris i kassan, kosta 600spänn. 600spänn?!?! 

Hahaaaa suckers tänkte jag och gick hem utan, eftersom jag hade en mycket bättre plan. Jag beställde nämligen både soväscksöverdrag och innerlakan för mindre än 600kr på naturkompaniet istället.

Hahaaaa sucker tänkte han som packeterade och skickade iväg mitt finfina sovsäcksöverdrag som ska vara vattentätt på undersidan och ovansida som andas.

Det visade sig nämligen ha den ovanliga förmågan att läcka som ett såll samtidigt som den inte släpper ut ett uns fukt.

Men det hade ju kunnat vara en bra affär.

Jo Sport - Sovsäcksöverdrag
Varning. Sämst.






 


RSS 2.0